Netflix, Reviews & Tips

Netflix tips #3

Technologie en de toekomst

SerieÉén van de allervetste series van het moment is naar mijn mening Black Mirror (2011 – )! Dit is geen serie met een doorlopend verhaal, elke aflevering is eigenlijk een soort minifilm. Het thema is helemaal van nu… Alle afleveringen gaan over technologie en de toekomst. Over hoe technologie verweven raakt in het leven van alledag, meestal op een manier die negatief uitpakt.

De aflevering ‘Black nose dive’ is enorm hangen, omdat het helemaal niet ondenkbaar is dat dit in een nabije toekomst gaat gebeuren. De aflevering laat een soort extreme versie van de like-cultuur van nu zien. In dat verhaal beoordeelt iedereen elkaar met een 5 sterren systeem. Je kunt van iedereen zien wat iemands rating is en het hele leven draait om wat anderen van je vinden. Als je een lage beoordeling hebt kun je bijvoorbeeld moeilijk aan een baan komen en word je als uitschot behandeld.

Screenshot uit Black nose dive

The entire history of youIn de aflevering ‘The entire history of you’ heeft iedereen een chip in het hoofd die alles opneemt wat de betreffende persoon meemaakt. Je kunt dus eindeloos herinneringen afspelen. Dat is leuk zolang het om fijne gebeurtenissen gaat, maar kan ook tegen je gebruikt worden wanneer er list en bedrog in het spel is.

Als je geïnteresseerd bent in de schaduwkant van de invloed van technologie op de samenleving, dan is dit een must-see! Getriggerd om Black Mirror te gaan kijken? Bereid je voor op een bizarre, donkere kijk op de toekomst die vaak niet eens zo onwaarschijnlijk lijkt…

Ontroerende animatiefilm

FilmBig Hero 6 (2014) is een heerlijke, ontroerende animatiefilm. Hoofdpersoon Hiro heeft talent voor het ontwerpen van technologische hoogstandjes. Zijn broer introduceert hem op de universiteit, waar Hiro micro-bots ontwikkelt. Deze bots maken zoveel indruk op de professoren dat hij toegelaten wordt op de school. Maar dan gebeurt er iets verschrikkelijks… Ik laat even in het midden wat dat is, want dat zou wel een enorme spoiler zijn.

Op een uitzonderlijk verdrietige dag activeert Hiro per ongeluk een uitvinding van zijn broer. Het is robot Baymax, ontwikkeld als zorgrobot. Baymax is een grote witte opblaaspop met een uitzonderlijk hoog knuffelgehalte. Hij ontfermt zich onmiddelijk over Hiro. Als blijkt dat de micro-bots gestolen zijn, helpt de robot  de schurk op te sporen die dit op zijn geweten heeft.

In deze animatiefilm vormen humor, verdriet en actie een mooie mix. En Baymax steelt de show.

Big Hero 6